BEREIK JOUW MARKET EFFECTIEVER MET

SOCIAL MEDIA MARKETING

Steeds meer mensen maken gebruik van Social Media, deze groei brengt kansen met zich mee waar jouw bedrijf op in kan spelen. Met het opzetten van een goede strategie ben jij klaar voor de toekomst en haal je het maximale eruit.

Informeer naar de mogelijkheden
Hootsuite Certified Professional

Wat is er nu, wat willen we straks?

Mede omdat er steeds meer mensen op Social Media zijn te vinden, is het van belang om in kaart te brengen welke doelgroep je wilt benaderen. Het is hiervoor belangrijk om eerst te kijken naar de middelen die er al zijn. Is er bijvoorbeeld al een Social Media account? Hoe worden klanten nu online benaderd? Dit en nog veel meer vragen zijn van essentieel belang om goede Social Media campagnes te kunnen ontwikkelen. Zo kunnen we realistisch blijven en kiezen voor de juiste aanpak.

Voorstel, ontwerp, content.

Na het opstellen van realistische doelen is het mogelijk om gerichte campagnevoorstellen te maken voor jouw Social Media kanelen. Een campagnevoorstel wordt op maat gemaakt per Social Media platform, zo voorkomen we dat doelgroepen door elkaar worden gehaald en alle content relevant blijft. Het zou immers vervelend en niet erg doeltreffend zijn als "losse" SnapChat berichten op een zakelijk platform als LinkedIn komen. Verder wordt er veel aandacht besteeds aan het ontwerp en de content van de campagne. De eerste 140 tekens iedere uiting moet immers direct het idee geven waar de rest over gaat.

Kijk en communiceer

Doordat de campagnes veel aandacht trekken op jouw Social Media kanelen, is de kans groot dat er veel reacties en likes op jouw berichten komen welke gemanaged moeten worden. Door actief op berichten van jouw volgers in te spelen creëer je een gevoel van vertrouwen en betrokkenheid wat op zijn beurt weer zorgt voor nog meer interactie. Verder is het mogelijk om patronen te ontdekken, wordt er bijvoorbeeld op een specifiek bericht veel likes gegeven? Dan is het raadzaam om verder door te bouwen op dit onderwerp.

Analyseer en anticipeer.

Door alle berichten en campagnes te analyseren is het mogelijk om belangrijke conclusies te kunnen trekken waar jouw bedrijf op mee verder kan. Hoog scorende berichten kunnen bijvoorbeeld aangeven in welke richting er moet worden gewerkt, om meer uit jouw Social Media te halen. Naast analyseren is het van belang om goed en snel te anticiperen op veranderingen. Is er bijvoorbeeld iets negatiefs geplaatst? Of een ander bericht wat beter niet geplaatst had kunnen worden? Dan is het wel zo handig dat hier een beleid voor is opgesteld.

CONTACT

Heb je vragen of wil je meer informatie opvragen? Laten we het bespreken onder een kopje thee of koffie.


Hallo, Kevin hier!
Heb je vragen wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust even contact op! Ik bespreek graag de mogelijkheden persoonlijk met je door onder het genot van een kopje koffie of thee.

Telefoon : 085 06 09 600

Kom je ergens niet uit?

kevin@kevindigitaal.com