De 3 gouden tips voor een goede SEO

Home / Blog / Zoekmachine optimalisatie / De 3 gouden tips voor een goede SEO

De 3 gouden tips voor een goede SEO

Gepubliceerd door: | 11-10-2017 18:03 | Zoekmachine optimalisatie

blog_post_5

SEO, ook wel Zoekmachine Optimalisatie genoemd in het Nederlands is belangrijk voor een website om hoog in zoekmachines te komen zoals Google. Het optimaliseren van een website kan gebeuren op verschillende manieren, waarbij de ene manier net iets effectiever is als de andere manier. Op het internet zijn een tal van websites te vinden over het optimaliseren van een site, maar welke is nu het beste? Welke is betrouwbaar? Maar het belangrijkste: Welke methodes werken nou écht? Daarom heb ik voor jullie drie “gouden” tips uitgekozen waarmee jij jouw website een boost kan geven in de zoekmachines. Bij het uitzoeken van deze tips heb ik rekening gehouden met het gebruiksgemak waarmee de tips kunnen worden uitgevoerd, maar mocht het net te lastig zijn of wil je het gewoon uitbesteden, dan sta ik uiteraard voor jou klaar om jouw website op een top positie te brengen in de zoekmachines.

3) Stop met het verwijderen van oude blog posts!
Je kent het vast wel, je hebt een evenement gehad waar je een blog bericht over hebt geschreven, en hebt deze zojuist verwijderd. Echter zit je nu dit artikel te lezen en vraag je je af: Maar waarom moet ik oude blog berichten niet verwijderen? Deze zijn toch niet relevant meer? 

Het tegendeel is echter waar, oude blog berichten kunnen een van de meest relevante berichten worden van jouw hele website! Deze berichten zorgen er namelijk voor dat jouw website hoog in de zoekmachines blijft staan. Een voorbeeld: Je hebt vast wel eens naar informatie gezocht op bijvoorbeeld Google, waarbij je een aantal artikelen bent tegen gekomen. Let in het vervolg eens op de publicatie data van deze berichten, de kans is namelijk erg klein dat het bericht de afgelopen week is geschreven!*

* Uiteraard met uitzondering van nieuws websites, daar deze een ander soort van content publishing gebruiken.

Advies
Laat ze lekker staan, ze zullen niemand in de weg staan!

2) Maak gebruik van SSL!
Er zijn tegenwoordig steeds meer websites online, betrouwbaar en onbetrouwbaar. Een manier om jouw website meer betrouwbaar te laten ogen is door gebruik te maken van een Secure Socket Layer (SSL). Dit is een unieke certificaat voor een domeinnaam welke een beveiligde verbinding opzet tussen de computer van jouw bezoeker, en de server van jouw website. Hierdoor maak je het dus vrijwel onmogelijk voor hackers om gegevens te stelen die worden verzonden over jouw website, zoals bijvoorbeeld namen, email adressen en telefoonnummers.

Tip
Wist je dat je verplicht bent vanuit wetgeving door het opgesteld door het Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) om persoonsgegevens beveiligd te versturen over het internet? Helaas voldoen veel websites (en webshops) nog niet aan deze wetgeving. Boetes kunnen oplopen tot wel €4500! Misschien is het dan toch goedkoper om een paar tientjes per jaar weg te leggen voor een SSL. Maar dat kan ook gratis!

3) Onderhoud de website met goede teksten.
Een van de onderdelen die het meeste impact maakt op de website is zoals je misschien verwacht had, de teksten die je op jouw website plaatst! Natuurlijk is het van belang om goede sales-teksten te schrijven die een bezoeker overhalen om een bepaalde actie uit te voeren, maar dan is het natuurlijk wel zo handig als de bezoeker jouw website vind aan de hand van die tekst. Wat vaak vergeten wordt, is dat Google bepaalde geavanceerde algoritmes gebruikt om te bepalen of een website relevant is voor een bezoeker. Dit betekend dus dat als je bijvoorbeeld schilderijen verkoopt, en hiervoor één pagina hebt met 250 woorden waarvan het woord “schilderij” minimaal 30%, ja… Dan gaat het helaas lastig worden om hoog in Google te komen. 

Wat kun je dan wél doen? 
Schrijf een tekst die minstens rond de 350 woorden is, en als je in het geval van bovenstaand voorbeeld een schilderij wilt kopen, zorg dan dat het woord “schilderij” maximaal 2-4% van jouw totale aantal woorden is. Het lijkt moeilijk om dit te doen, zeker als je het product zelf verkoopt, kijk daarom eens of er synoniemen zijn die je kunt gebruiken voor het woord. Daarnaast is het toevoegen van plaatjes sterk aan te raden voor zowel je indexatie, maar ook voor het leesplezier van jouw website bezoeker!

Natuurlijk zijn er naast deze 3 tips nog veel meer wat je kunt verbeteren om jouw website hoger in de zoekmachine te krijgen. Benieuwd welke?

Kom je ergens niet uit?

kevin@kevindigitaal.com