Top 5 WordPress plugins

Home / Blog / Website / Top 5 WordPress plugins

Top 5 WordPress plugins

Gepubliceerd door: | 13-11-2017 08:45 | Website

blog_post_6

Is jouw website gemaakt op WordPress? Dan is deze post perfect voor jou! Ik wil het namelijk eens met jou hebben over de top 5 WordPress plugins die jij kunt installeren voor jouw website. Met de steeds doorgroeiende plugin markt, is het namelijk steeds lastiger om de betere plugins ertussenuit te vissen, en om plugins te selecteren waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt. Bijkomend voordeel: de basis principes van deze plugins kun je volledig gratis gebruiken!

5) WP Smush

Op plek vijf in de lijst, WP Smush. Dit is een optimalisatie plugin voor media bestanden die je upload naar jouw website. Deze plugin is met name erg handig als je vaak veel afbeeldingen upload. WP Smush zorgt er namelijk voor dat geuploade bestanden worden verkleind dit betekend dat de afbeelding minder ruimte in zal nemen op de server dit scheelt je dus in hosting kosten, maar het haalt vooral ergernis weg bij jouw website bezoeker. Zeg nou zelf, jij wilt ook geen 20 seconde wachten tot er een plaatje is geladen?

4) Contact Form 7

De naam van deze plugin zegt het misschien al, contact formulieren aanmaken! Met deze plugin is het mogelijk om meerdere contact formulieren aan te maken, en met een shortcode op jouw WordPress website te plaatsen. Er zijn diverse manieren waarop je deze WP plugin kunt instellen, zo kun je bijvoorbeeld een automatisch antwoord laten generen en een Google Recpatcha toevoegen (voorkomt Spam), dit alles is natuurlijk volledig door te voeren in de huisstijl van jouw website. Het is vrij eenvoudig om met deze plugin zelf één, of meerdere, formulieren aan te maken en toe te voegen aan jouw website.

3) BackWPUp

BackWPUp is een plugin voor het maken van backups van jouw WordPress website. Het maken van backups is altijd raadzaam en essentieel om te doen, zo voorkom je namelijk alles kwijt te raken als er een server wordt gehackt waar jij jouw website hebt staan. BackWPUp heeft de mogelijkheid om jouw gehele WordPress omgeving gratis te backup-pen, naar diverse cloud programma's zoals DropBox, Amazon S3 en Rackspace. Naast deze cloud programma’s is het ook mogelijk om jouw WP site te downloaden op de computer, mocht je het liever niet in de cloud onder willen brengen. Deze plugin bied jou de mogelijkheid om een on-demand backup te maken, wat inhoud dat je met één druk op de knop direct een backup van jouw gehele website in handen hebt, maar je kunt er ook voor kiezen om automatisch een backup van WordPress te laten maken, dit kan bijvoorbeeld een keer per dag, week of maand zijn.

2) W3 Total Cache

Met deze WordPress optimalisatie plugin maak jij jouw website weer snel. Het klinkt natuurlijk misschien een beetje strijdig, NOG EEN plugin toevoegen aan WordPress om hem sneller te maken, maar met W3 Total Cache zorg je dat jouw website weer snel wordt gelanden. Deze WP plugin zorgt onderander voor het minimaliseren van al jouw HTML/CSS/JS bestanden wat aanzienlijk kan schelen in de laadtijd richting de bezoeker, en we weten allemaal: Lage pagina laadtijd resulteert in meer conversie, en dus omzet! De W3 Total Cache plugin heeft tot slot ook nog een aantal mogelijkheden om bijvoorbeeld een CDN toe te voegen, dit kan jou aanzienlijk schelen in het dataverkeer. In sommige gevallen kun je tot wel 80% besparen! 

1) Yoast SEO

Misschien heb je deze al eens vaker op nummer één zien staan, de SEO optimalisatie plugin Yoast SEO. Zoekmachines zijn zonder twijfel een van de beste manieren om verkeer te halen naar jouw website. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat de juiste zoekmachine optimalisatie maatregelen zijn getroffen, en laat dit nou net een onderdeel zijn waar Yoast SEO een groot deel bij kan helpen! Deze plugin zet niet alleen standaard waardes goed, maar zorgt er ook voor dat jij bij iedere pagina en blog bericht een mooi overzicht hebt hoe jij in de zoekmachine gepositioneerd wordt, en wat je eventueel nog kunt verbeteren aan jouw content. 

Als conclusie kan ik je daarom aanraden om naast jouw zelfgekozen plugins; WP Smush , Contact Form 7 , BackWPUp , W3 Total Cache , en Yoast SEO te installeren om jouw website op diverse gebieden te verbeteren. Mocht het zo zijn dat KevinDigitaal jouw WordPress website beheerd, dat kun je er bijna zeker van zijn dat deze plugins standaard worden geïnstalleerd op jouw website indien deze behoefte er zijn. Meer informatie over WordPress vind je hier.

Wat is jouw ervaring met WordPress plugins? Welke kun jij aanraden, en waarom? Deel je verhaal hieronder!

Kom je ergens niet uit?

kevin@kevindigitaal.com